jún 282019
 

 A Kisteleki Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar idén június 21-23-án meghívást kapott a szerbiai Zrenjaninban (Nagybecskereken) megrendezett

VIII. Begej Fest Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválra és Versenyre.

Több kategóriában lehetett nevezni, de mind a nyolc induló zenekar a nyitott kategóriát választotta. Volt két együttes Romániából, öt Szerbiából. Magyarországot az Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar képviselte.

A verseny szakmai szervezését a WASBE Fúvószenei Világszövetség Közép-Kelet-Európai Szövetsége bonyolította. Az igen neves és szigorú zsűrit is a szövetség delegálta.

A háromnapos versenyből a kistelekiek két napon vettek részt (22-én és 23-án). Szombat este Zrenjanin főterén egy térzenén szerepeltek, majd vasárnap délután a versenyző zenekarok közül utolsónak mutatták be versenyanyagukat.

Az esti gálán (eredményhirdetésen) vehették át 90 pontszámmal a legtöbb pontot elérő együttesnek járó verseny nagydíját.

Az Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar versenyen való részvételét támogatta:

 

 

 

 

szept 032015
 

TISZTELT SZÜLŐK,
MŰVÉSZETI ISKOLAI DIÁKOK

Az idén /kísérletképpen/ nem rendezünk
ünnepélyes tanévnyitót.

Helyette szeptember 1-től – 11-ig,
délutánonként órarend egyeztetést tartunk
diákjainknak a művészeti iskola épületében.

Kérjük a szülőket és tanulókat, hogy vegyék
fel a kapcsolatot művésztanáraikkal!
A tanárok is keresni fognak benneteket!

Kistelek, 2015. augusztus 3 1.

Szombathelyi Árpád
Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola
igazgató

júl 232015
 
_6269497

A Nemzeti Tehetségprogram támogatásával (NTP-MKÖ-14-0183 “Nyári edzőtábor a Bábabokra Néptáncegyüttes Seprence Csoportjának”) idén ismét lehetősége nyílt iskolánk néptáncosainak részt venni egy öt napos edzőtáborban. A tavalyihoz hasonlóan idén is a Cuháré Kulturális Közhasznú Egyesület tagjai tartottak foglalkozásokat a gyerekeknek, akik ezúttal Rábaköz népi kultúrájával ismerkedhettek meg a pusztaszeri Tülkös Tanyán.

Egy rövid élménybeszámoló a résztvevőktől:

“Mindannyian izgatottan vártunk a néptánc tábort, aki volt már, azért, aki nem, azért. Szerencsére nem volt olyan meleg a biciklizés közben, így hamar kihevertük az utazás okozta fáradalmakat. Gyors kipakolás és egy finom ebéd után kezdődhetett is a tánc. Senki sem panaszkodhatott a táncválasztás miatt, a rábaközi elég pattogós, gyors tánc és az öt nap alatt négy rábaközi település (Vitnyéd, Szany, Szil és Mihály) lépéseit sajátíthattuk el. A kimerítő próba után nem sokkal meg is vacsoráztunk. Utána lehetett társasozni vagy kézműveskedni. A hét további napjai is hasonlóan alakultak, kiegészülve egy délelőtti próbával. Igazán nem lehetett panaszkodni semmire: finomak voltak az ételek, sokat lehetett táncolni és az esős idő ellenére sem unatkoztunk, hisz a tanárok gondoskodtak róla, hogy jól érezzük magukat. A táncpróbákon kívül rengeteg szabadidős tevékenységgel is készültek. Mindenki kedvére válogathatott a kézműves elfoglaltságok között. Volt, aki ékszereket varrt vagy gyöngyözött, ezen kívül bőrből is lehetett például telefontokot készíteni. Olyan is akadt, aki tolltartót szőtt magának. A szabadidőben mindenki találhatott magának megfelelő elfoglaltságot a Tülkös-tanyán: kártyázhatott, társasjátékkal játszhatott, focizhatott vagy éppen a hintaágyban pihenhetett. Egész biztos, hogy nem akadt olyan gyerek, aki péntekre még nem ismerte a Bang szabályait. Csütörtökön este szokás szerint megrendezésre került a tábori Ki mit tud?. Igaz csak négy fellépő volt, de nagyon jól szórakoztunk. Pénteken délután érkeztek a szülők és megmutattuk nekik, mit is tanultunk a hét folyamán. Sajnos utána nem sokkal indulni is kellett hazafelé.

Új élményekkel és tánctudással értünk haza és nem is kérdés, hogy jövőre is mennénk.”

Magony Boglárka, Kreinicker Kata

Fő támogatóink:

 

Összefoglaló videó a táborról:

júl 162015
 
10250137_1111262818887104_2962688993726099181_n (1)

2015. június 19-21 között Nemzetközi Fúvószenekari Versenyt rendeztek Nagybecskereken, Szerbiában, melyre a művészeti iskola gyermek fúvószenekara is jelentkezett.

A tavalyi országos versenyen elért I. helyezés után úgy gondolták megmérettetik magukat nemzetközi szinten is és a befektetett munka eredménye most is a sikert hozta nekik, hiszen Czirok Zoltán vezényletével a gyermek fúvószenekar, kategóriájában a KIEMELT I. díjat nyerte el.

A nevezés mintegy fél évvel ezelőtt történt, azóta minden héten rendszeresen készültek a versenyre. Kötelező műként Zempléni László: Utazás Európában című művet kellett előadniuk, ez mellé választották még Striczl József: IV. Honvédkerületi-indulóját, Richard Wagner Festmusik és André Waignein: Air for winds című műveit.

A megtanult művek előadására június 20-án délután 16 órakor került sor. Zenekarunk mellett Oroszországból, Szlovéniából, Romániából, Magyarországról érkeztek együttesek, valamint helyi zenekarok is részt vettek a versenyen. Öt nemzetből (orosz, szlovén, horvát, szerb, magyar) érkező zsűri bírálta el a bemutatott darabokat, az ő döntésük alapján született az eredmény, melyre nagyon büszkék vagyunk és reméljük, hogy Kistelek számára is sikerült örömet szereznünk ezzel az eredménnyel.

 

Támogatóink:

 


 

nov 182014
 

2014. november 15-én rendezték második alkalommal az Alapfokú Művészeti Iskolák Kétfordulós Hegedűversenyét.  Az idén az első fordulónak a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont. A Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola növendékei eredményesen szerepeltek a megmérettetésen.

Buják Napsugár III. korcsoportban Arany minősítés,

Gyurkó Edit I. korcsoportban Bronz minősítést,

Kovács Réka I. korcsoportban Bronz minősítést,

Mészáros Ágoston I. korcsoportban Arany minősítés,

Nagy Márk Ábel I korcsoportban Ezüst minősítést szerzett.

Felkészítő tanáruk: Pópityné Várhídi Zsuzsanna

Gratulálunk!

szept 012014
 

MEGHÍVÓ

A KISTELEKI
ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

szeretettel meghív minden érdeklődőt

2014. SZEPTEMBER 8-ÁN
17 ÓRAKOR
kezdődő

TANÉVNYITÓJÁRA

A rendezvény helyszíne a művészeti iskola nagyterme
(Kistelek, Petőfi u. 8.)

Pótbeiratkozás 2014. szeptember 5-ig,
jelentkezési lapok leadhatók az művészeti iskolában és a művészeti iskola tanárainál